Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Tatran Kohoutovice - FC Bučovice 2:3 (1:2)

9. 5. 2012

 TJ Tratran KohoutoviceFC Bučovice 2:3 (1:2)

Poprvé naši dorostenci v jarní sezóně nastoupili k utkání v neděli odpoledne, neboť ostatní utkání jsou hrány v soboty.

Minulý týden poprvé okusili v jarní části porážku na domácím hřišti, a tak nebyli zrovna nejlépe naladění na další utkání na soupeřově hřišti, kde jsme za celou dosavadní sezónu nasbírali pouze 1 bod, a tak jsme museli začít ze země.

První setkání se soupeřem z Kohoutovic skončilo vysokou prohrou 4:0 a tak jsme jim měli co vracet.

Prvním problém toho utkání byla absence 3 hráčů sestavy. Roman Kudlička – bolest zad a kolena, Lukáš Němec – angína a Roman Jelínek – simulace.

Druhý problém nastal hned, po té co jsme přijeli do Kohoutovic a podívali se na hrací plochu, protože ani jeden z hráčů neměl zavřenou pusu, jak se všichni divili, co to má znamenat. Hřiště připomínalo dětské pískoviště, o které se nikdo nestará a tak na něm vyrostla tráva. Poměr písčitých fleků a trávy byl asi 65% trávy a 35% písku.

První poločas:

Začátek utkání čekalo na to, jak si týmy poradí s povrchem a s ním jsme se nejlépe vypořádali my, neboť hned po deseti minutách jsme otevřeli skóre.

10´ Akce po levé straně centr do vápna, až na Honze Chadimu, který je sám proti dvěma obráncům. Nedělal si problémy a krátkým posunem si míč obhodil kolem nich a kousek za vápnem střelou na zadní tyč nedal brankáři šanci. 0:1

Naše hráče tato branka nakopla a tak jsme se hnali stále dopředu.

20´ Jirka Legner táhne míč přes střed, obchází hráče a na vápně vysílá krásnou střelu jen těsně kolem šibenice.

23´ Další únik domácích po naší levé straně, kterých bylo opravdu hodně, neboť Pepa Buriánek a Mara Kachlík často zapomínali, na útočníka, který se skrýval na lajně hřiště. Hráč uprchl a valil se sám na Erika Havránka, který vybíhá, ale útočníka nezastavil, protože ten se rozhodl přelobovat, což se mu také povedlo. 1:1

Domácí začali šlapat a hlavně útočník na pravé straně dělal Mirkovi Novému velké problémy, ovšem k vážnější akci se nedostal.

25´ Individuální akce Honze Chadimi, který si odkop Marka Kachlíka zpracoval na prsa, tím se uvolnil přes obránce, následně si přehodil stopera a patičkou posunul míč před sebe, další vracející se hráč z levé strany ho také nezastavil a tak se přes něj houslemi probojoval dál a ocitl se téměř na vápně, odkud se pokusil vystřelit, ale míč mu na písku skočil a tak daleko přestřelil.

30´ Autové vhazování zahrává Petr Tichý, hází míč na Honzu Chadimu, ten tělem obchází obránce a míří na brankáře, ovšem skoro z nulového úhlu střílí přesně do něj a ten ho vyráží na roh. Roh zahrával Marek Havránek, čechrá míč před bránu a na hlavičku si vyskakuje Jirka Legner a z výborné příležitosti netrefuje branku.

35´ Šance domácích opět únik po levé straně, kombinace přes střed a následná nepřesná střela z jasné šance.

37´ Naše kombinace po levé straně Mirek Nový na Petra Tichého, ten si míč nechává a běží sněm sám do předu, dostává se až za velké vápno, odkud pálí na bránu, ale tuto střelu brankář zlikvidoval.

40´ Výlet Mirka Nového na soupeřovu půlku, míč si bere před vápnem a lehkou střelou míří do šibenice, kde měl čas přispěchat brankář a míč ukořistit.

45´ Akce přes střed hřiště, míč bere Havránek Marek a vysílá mladého Petra Selingera samotného na branku, ten střílí a trefuje ho, obránci se ihned přesunuli k němu, ale ten si poradil a krátkou kličkou do strany se uvolnil a trefil odkrytou branku 1:2

Konec poločasu:

První poločas skončil lépe pro nás. Povrch nám dělal problémy, ale hráči se s ním prali statečně. Dobrou práci odváděl mladší dorostenec Petr Selinger, který sváděl souboje na pravé straně na hrotě a dal rozdílovou branku na 1:2.

Druhý poločas:

Dobře naladění hráči se pustili do druhého poločasu s vervou pohlídat výsledek a pokusit se navýšit skóre.

50´ Ovšem první šanci si vytvořili domácí. Zahrávali rohový kop, který našel hlavičku stopera, ale ten minul bránu.

60´ Střídání mladého Lukáše Jančíka za Petr Selingera.

63´ Kombinace po pravé straně, Nicol Marcone Lukáš Jančík, ten uniká sám na pravé straně, vzniká přečíslení 3 na 2. Ve vápně si nabíhá osamocený Chadima, na kterého zamýšlí Lukáš kopnout centr, ovšem míč mu nesedl a centru se stala střela, která zapadla vrchního rohu soupeřovi brány. 1:3

65´Ihned jsme mohli navýšit skóre, protože brankář domácích odkopl míč přímo na Nicola Marcone, který ale poloprázdnou branku netrefil.

68´Nepříjemné zraněné Petra Tichého, který si natáhl tříslo, a tak se stal stojícím hráčem v útok, následně se naši hráči ocitli v 10, a taky to bylo na hře poznat.

75´ Ten samí únik po pravé straně, jako v prvním poločase, útočník pokračuje sám a míč předkládá před branku, kde míč doráží do brány záložník domácích. 2:3

Domácí následně tlačili na naši obranu, ale ta odolávala, co nejvíc mohla. Soupeř se dostával do slibných šancí, ale ty zlikvidovat brankář, nebo vůbec netrefili branku.

Sám v útoku Honza Chadima se snažil udržet balón na soupeřově půlce co nejdál od naší brány, ale i přesto se domácí tlačili do zakončení.

Rozhodčí nastavil 2 minuty, které utekli a tak odpískal konec.

Konec utkání.

Soupeř chodil dost přes pravou obranu, která se často vytahovala a zapomínala na útočníka, který dal 1 gól a další mohl díky temu vstřelit. Domácí ovládali více střed hřiště, díky tomu, že jejich přestoper hrál za nepřeznivého stavu více ze předu.

Naši borci předvedli výborný týmový výkon na hřišti, které se hřišti příliš nepodobalo. První 3 body si ze hřiště soupeře odváží zaslouženě, a tak příští utkání mohou rozhodnout o umístění v tabulce, neboť doma hrají s Mutěnicemi, který jsou o 3 body před námi.

Zvláště musíme vyzdvihnout, výkony mladých hráčů z Letonic, kteří obra nastoupili a oba vstřelili branku, čímž nám zajistili vítězství. Jde vidět, že může najít oporu v mladých hráčích. 

Branky: Chadima, Selinger, Jančík

Sestava:

sestava.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenéři:

 

 

trener-v.jpg

  VRÁBEL

 

 

   

trener-h.jpg

  HAVRÁNEK

 

 

 

 

 

Výsledky Bučovic:

Starší dorost:  TJ Tatran Kohoutovice – FC Bučovice 2:3 (1:2)

Mladší dorost: TJ Tatran Kohoutovice – FC Bučovice 14:0 (8:0)

Muži:                                    FC Bučovice – FC Tvrdonice 3:1 (2:1)