Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC Tasovice - FC Bučovice 3:3 (1:0)

22. 5. 2012

FC TasoviceFC Bučovice 3:3 (1:0)

K 8. kolu jarní části soutěže nastoupili naši dorostenci, k dalšímu utkání na venkovním hřišti, kde jsme dostali chuť na nějaký ten bod, neboť minulé peřdstavení na soupeřově hřišti skončilo první výhrou venku 3:1.

Ovšem toto nám alespoň před zápasem zkazili hráči, kteří nejeli a tak nechali naše hráče o devíti. Roman Jelínek si vybral raději malou kopanou, což se nedá odpustit, Roman Kudlička má problémy se zády a Petr Tichý má natáhnutý tříslo. Do utkání tudíž musel nastoupit STARŠÍ ŽÁK Viktor Židlík a Buriánek. Oba předvedli dobrý výkon.

První vzájemné utkání skončilo jasně pro soupeře, který nás na našem hřišti porazil 3:0.

Minulé utkání jsme doma prohráli s mužstvem se kterým jsme dosud bojovali o lepší umístěn, takže i to se na nás mohlo podepsat.

První poločas:

Zápas pro nás začal na pokropeným hřišti velice špatně, neboť jsme ihned inkasovali.

10´ Soupeř obsadil naše pokutové území. Míč má na noze v rohu vápna Nicol Marcone, ovšem dělá nesmyslný kličky, tak se k míči dostal útočník, který si míč pokop, tak že ho chtěl Marek Kachlík odkopnout, ovšem hráč míč trefil první a Marek trefil jeho nohu, ten neváhal a spadl na zem. Byla, nebyla penalta, to už bylo na rozhodčím, ale asi byla přísná. Penaltu domácí proměnili 1:0

Soupeř byl mnohem aktivnější, než naši hráči, ti navazovali na minulé utkání s Mutěnicemi, ale naštěstí soupeř své velké šance neproměnil.

Naši hráči se dostávali do vápna soupeře, neboť stopeři často chybovali a naši útočníci je přetlačili.

30´ Největší naše dosavadní šance. Marek Havránek se uvolnil na středu a vyslal kolmou přihrávkou samotného na brankáře Honze Chadimu, ten se dostal k bráně z úhlu a zkusil obstřelit brankáře, ovšem střela se mu nepodařila a brankář skvěle střelu zlikvidoval.

Mira Nový ztrácí míč před střídačkou, soupeř ho převezme a sklouzne, Mira se snaží jej předběhnout, ale ten mu zavazí svým vstáváním, tak se do něj opřel a on opět spadl. Rozhodčí další kiks vytahuje žlutou kartu.

40´ Soupeřovi se daří akce po jejich pravé straně, následně centruje do vápna, kde osamocený střelec pálí těsně vedle brány.

45´ Největší šanci celého prvního poločasu na obou stranách zahodil Honza Chadima, který netrefil ze tří metrů odkrytou branku, neboť mu centr skočil na chránič a nečekal, že míč projde až k němu. Tuto dokonalou přihrávku vytvořil Jirka Legner, který si na pravé straně pár kličkami pohrál s obráncem a dostal se až před bránu.

Konec poločasu

První poločas skončil lépe pro domácí a nutno podotknout, že zaslouženě. V prvním poločase mohl soupeř vstřelit 5 branek a my jen 2, takže převahu zde měli. Naše hra byla rozvážná a zbytečně jsme se dostávali do křeče.

Druhý poločas: Hned v úvodu jsme začali dělat něco s výsledkem a snažili se útočit. Ovšem šance si vytvořil soupeř.

55´ Opět kombinace po pravé straně, centr na zadní tyč a útočník ve vyložené šanci přestřeluje vysoko nad.

60´ Centr od Mirka Novýho křižem na Honze Chadimu, který by nejspíš běžel sám na brankáře, domácí stoper zastavil rukou, jako nějaký brankář. Rozhodčí vytahuje pouze žlutou kartu.

To že dal pouze žlutou kartu nás tak nenaštvalo, jak následný faul, který ten samý hráč udělal. Buriánek neohrabanému stoperovi udělal kličku a zkusil se mu vyhnout, ale ten mu nastavil své tělo a sestřelil ho na zem, tak že to vypadalo, že se už nezvedne a bude mít vyražený dech. Sudí přibíhá, píská faul a stoperovi pouze domlouvá. Tento obrovitý zkrat rozhodčího velice nadchnul trenéra Vrábela, který to nenechal jen tak sudímu to řádně vytkl, ten ho následně poslal pryč z lavičky.

65´ Viktor Židlík hází aut na Honze Chadimu, ten se uvolňuje přes dva hráče, následně přihrává zpět k Viktorovi a ten geniální přihrávkou nabízí Markovi Havránkovi střelu, kterou taky vyslal a s tečí trefil horní vingl branky. 1:1

68´ Naši hráči dostali obří náboj po vstřelené brance a hned se snažili útočit. Lukáš Němec posílá centr do vápna, kudy míč propadá, až za vápno, tam si pro něj běží Honza Chadima, ten neváhá a ihned centruje na nabíhajícího Nicola Marcone a ten luxusní hlavičkou do protipohybu brankáře otáčí skóre v náš prospěch. 1:2

75´ Soupeř hrál jako by byl už v 10 lidech a my toho využili. Centr od Marka Kachlíka do vápna, stoper podkluzuje a k míči se dostává osamocený Honza Chadima, který sám před brankářem nic nevymýšlel a střelou do protipohybu zvyšuje stav na 1:3

Následně se opět probudil soupeř, ale i my jsme stále útočili. Tasovice si opět vytvořili pár slibných šancí, ale snížení stavu přišlo až v 86´.

Ještě před tím střídá Mirek Nový, který nemohl díky malé kopané a bolel ho kotník, do hřiště za této těžké situace nastupuje mladičký David Nedoma.

86´ Tasovice zahrávají rohový kop, ten letí přímo na zadní tyčku a kroutí se do brány, špatně postavený Erik na míč nedosáhl, i když si na něj šáhnul. 2:3

89´ Útočná akce Honza Chadimi, který si pohrává s obranou ve vápně soupeře je proti tří členné převaze, ale zvládá to, pak se rozhodnul nacentrovat do vápna a také to dělá, míč ale trefuje soupeřovu ruku, která je daleko od těla a viděl jí každý na tribuně, ovšem rozhodčí, který stál 5 metrů od incidentu, řekl, že to ruka nebyla.

90´ Honza Chadima nestíhá svůj míč na hrací ploše a kousek za čárou posílá míč dál, rozhodčí přibíhá a dává žlutou kartu, opět nesmyslná, v porovnání s faulem na Burináka, po kterém měl být hráč po druhé žluté vyloučen.

92´ Nepřehledná situace v našim vápně. Míč má na noze Marek Havránek, ovšem se mu nedaří vykopnout jej ven z vápna. Míč následně soupeř centruje do vápna, kde si nabíhá hráč pokrytý mladým Davidem. Ten nezvládá hráče uhlídat a útočník dává ušmudlanost branku. 3:3

93´ Poslední šance, centr do vápna z přímého kopu. Přímý kop zahrává Marek Havránek, ten letí do vápna, nabíhá si na něj Jirka Legner, ale v těžké pozici se mu nepodaří rázná střela a míč končí v brankářovi náruči.

Konec zápasu

Utkání bylo vyrovnané zejména v druhém poločase, ale kolaps v závěru nás velmi mrzel. Musíme na tento zápas zapomenout a takový situace si příště pohlídat.

Vyzdvihl bych výkon Viktora Žídlíka, který jako mladý fotbalista, bojoval s o 3, nebo o 4 roky staršími fotbalisty. Také přihrál na náš první gól Markovi Havránkovi. Nezbývá nic než poděkovat.

Ještě je potřeba vyzdvyhnout výkon sudího, který pískal opravdu špatně, nebo nechtěl dopustit prohru domácích. To už se nedovíme.

Branky: Havránek, Marcone, Chadima

ŽK: Nový, Chadima

 

Sestava:

sestava.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenéři:

 treneri.jpg

 

 

 

 

 

Výsledky Bučovic:

Starší dorost:   FC Tasovice – FC Bučovice 3:3 (1:0)

Mladší dorost: FC Tasovice – FC Bučovice 21:0 (14:0) v 8 lidech

Muži:                  FC Bučovice – FC Rohatec 2:1 (1:0)