Jdi na obsah Jdi na menu
 


FC Bučovice - FC Kyjov 3:2 (1:1)

2. 4. 2012

 

 

FC Bučovice - FC Kyjov 3:2 (1:1)

V sobotu za chladného odpoledne naši dorostenci odstartovali jarní část sezóny, která je zatím pro náš klub postrachem. Po absolvované zimní přípravě, nás čekal ostrý zápas a hned přímo s týmem sídlícím na prvním místě tabulky a to s Kyjovem. První utkání skončilo 2:0 pro hosty, a tak jsme se ocitli v roli outsidera.

ZAČÁTEK UTKÁNÍ

Začátek, jako z pohádky, naši kluci vlétli do utkání bez respektu a hned začali útočit. První šance se naskytla ihned, kdy Honza Chadima dostal přihrávku od Marka Havránka, přehodil si obránce, avšak střelou našel pouze brankáře, který míč vyrazil.

Roman Kudlička svádí na pravé straně souboj s dvěma obránci, následně se snaží odcentrovat, ale to se mu daří až na podruhé, nachází Honze Chadimu, který osamocený ve vápně hlavičkou přehazuje brankáře. 1:0

10´ Jirka Legner byl faulovaný před vápnem. K míči se staví Marek Havránek. Svou střelou zaskočil brankáře, avšak ten míč vyrazil vedle brány. K míči se dostává Mirek Nový a svým centrem nachází Honzu Chadimu, ten sám před brankou trefuje břevno a od něj se míč odráží za čáru a ven, avšak tento gól rozhodčí nepostřel i přes reklamaci domácích hráčů.

Po 7 minutách mohli naši svěřenci vést klidně 2, nebo 3:0, neboť nástup do utkání byl senzační.

Postupem času náš tlak zmizel, a do hry se začali dostávat hosté, ovšem obrana pracovala nevýbornou.

20´ Hosté zahrávají rohový kop. Míč se odráží z hlavy na hlavu, až se dostává k hráči na penaltě, který využil zmatku a šťastnou střelou k tyči srovnal stav na 1:1.

Naši borci stále hráli vyrovnaný souboj s hostujícími hráči a nadále se tlačili do jejich vápna.

Utkání doprovázejí fauly a někdy i velmi ostré, avšak žluté karty si rozhodčí nechal v kapse.

Obě mužstva vytvářeli různé náznaky šancí, ale žádné z nich se nestali tutovými. Bučovice se snažili o častou střelbu, kterou provozovali Havránek, Legner a Chadima, ale do poločasu se již nic zvláštního nestalo.

POLOČAS

Utkání je vyrovnané, i když si naši hráči vytvořili větší šance. Hrál se pohledný fotbal, a hráči byli plně koncentrovaní.

46´ Horší start do druhé půle jsme si ani nemohli představit. Po naší rozehrávce se zmocnili míče stopeři hostů, ti poslali míč na levého záložníka, který utekl všem hráčům a předložil kapitánovi Kyjova prázdnou bránu. 1:2

48´ Jsme zpátky v zápase!! Marek Havránek se krásně uvolnil na středu hřiště a ještě krásněji vypálil. Střela navštívila zapovězené místo brankáře, čili šibenici, a tak bezbranný gólman vytahoval míč ze sítě. KRÁSNÝ FOTBALOVÝ MOMENT! 2:2

Díky okamžité odpovědi na hostující gól jsme se nejen vrátili do zápasu, ale taky jsme nedovolili soupeři vlézt si na koně.

V tuhle chvíli jsme byli se stavem spokojeni, ale i tak jsme se snažili pokusit se vstřelit branku.

Hosté začali aktivně napadat naší rozehrávku a začali se tlačit více do předu. Ale nesmírně musíme pochválit dosavadní práci obranné fáze v čele s brankářem Erikem Havránkem.

60´ Kombinace našich hráčů už od obrany. Následně dostává míč Marek Havránek a jako nejzkušenější hráč na hřišti vysílá lobem Honze Chadimu do přímého souboje s brankářem a jako střelecký kanonýr si nekomplikuje život a lehce obhazuje brankáře, který se pouze ohlédl za míčem. 3:2

Tato branka vlila našim hráčům živou vodu do žil a ti začali makat a dělat vše pro to, aby se již hostům nepodařilo vstřelit branku.

65´ Kombinace Kyjova přes střed hřiště, až na osamoceného útocníka, kterého senzačně zlikvidoval výborně chytající Erik Havránek.

Hosté vystřídali brankáře a my jsme byli nuceni vystřídat Marka Dufka za Lukáša Němca, který dostával opakovaně křeče do stehenního svalu, a tak nás vystavoval do hry v 10.

68´ Akce po levé straně, nákop Patrika Vrábela za obranu, který původně směřoval na Honzu, ovšem ten byl v ofsajdu, a tak se tam z ničeho nic objevil Petr Tichý a mířil z úhlu sám na bránu. Brankář však pokus zastavil.

Hráči Kyjova se pomale začali nadechovat k závěrečnému tlaku, a tak otevírali obranu, čehož jsme mohli využít.

70´ Míč v poklidu vlastní obránci hostů, ale kvalitní napadání Honze a Romana je donutilo přihrát brankáři. Ten se snažil rozumně rozehrát a pokusil se míč přihrát krajnímu obránci, tam však byl rychleji Chadima. Míč si vzal a okamžitě přehodil brankáře, který byl na vápně. Míč nabral velkou výšku, až nakonec skončil na břevně.

75´ Již už tradiční kombinace Chadima-Tichý-Chadima, který následně uniká obráncům a sám před brankářem nahrává na zadní tyčku, kde je osamocený Roman Kudlička, tomu se ale míč zamotal pod nohy a prázdnou branku netrefil.

80´ Zahráváme roh, míč rozehrává Marek Havránek, míč hlavičkuje obránce a přímo do nohy Honzovi, ten krátkou stahovačkou si sune míč na levou a ostrou střelou zakončil, ale tento pokus brankář těžce vyrazil opět na roh.

Nyní se hrálo většinou na naší půlce, neboť se Kyjov snažili zvrátit hrozbu ztráty 3 bodů, ale naši borci makali na plný „pecky“. Hosté si vytvořili několik dobrých příležitostí, ovšem Erik dnes naprosto fantastický.

KONEC UTKÁNÍ 3:2

Obrana hrála dosavadně nejlépe ze všech utkání. Ve složení Kachlík, Vrábel, Nový, Němec odebírali míče z noh protihráčů a sbírali míče ze vzduchu, zakládali protiútoky a celkově předvedli fantastický výkon.

Záloha byla luxusní, neboť se poctivě vraceli při každém útoku hostů. Výborně zakládali útoky a vytvářeli šance.

Útok splnil to co je po něm požadováno a to že vstřelil branky, ke konci utkání drželi míč na půlce a čekali na podporu zálohy, aby nedali míč z nohy.

První 3 body sezóny jsou zaslouženě doma, a naše mužstvo je na dobré cestě o pokusu o záchranu.

 

Branky: Chadima 2, Havránek – Kučera, Rubík

Žlutý karty: Marcone

Sestava:

                            HAVRÁNEK E.

                  VRÁBEL            KACHLÍK

NĚMEC /70´ Dufek/                                 NOVÝ

                            LEGNER

MARCONE                                              TICHÝ

                            HAVRÁNEK M.

                   KUDLIČKA        CHADIMA

Na lavičce byl připraven ještě Viktor Židlík.

 

Trenéři: VRÁBEL, HAVRÁNEK

 

Výsledky Bučovic:

 

Starší dorost:  FC Bučovice – FC Kyjov 3:2 (1:1)

Mladší dorost FC Bučovice – FC Kyjov 0:12 (0:7)

Muži:                SK Vacenovice - FC Bučovice 1:0 (1:0)